Kuratórium

Dr. Szabó Ferenc

A kuratórium elnöke

Okl. Mérnök-informatikus, villamosmérnök, Az Informatikai Tudományok Doktora
Egyetemi docens, laboratóriumvezető – Fény- és Színtan Kutatólaboratórium, Pannon Egyetem

Veszprémben született, 2005-ben mérnök-informatikusként, majd 2006-ban villamosmérnökként végzett a Pannon Egyetemen. 2012-ben doktorált Informatikai Tudományok területen Prof. Schanda János témavezetésével. 2016-tól egyetemi docensként dolgozik a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán. 2016-tól vezeti a Fény- és Színtan Kutatólaboratóriumot. Több hazai és Európai Uniós projekt szakmai és tudományos vezetője, a Nemzetközi Világítástechnikai Bizottság (CIE) több munkabizottságának tagja, 150 világítástechnikával kapcsolatos tudományos publikáció szerzője. 2017-től az MTA VEAB Alkalmazott Fény- és Színtan Munkabizottságának elnöke.

Dr. Pilter Zoltán

Kuratóriumi tag

Vegyészmérnök, a Környezettudományok Doktora
Termékszabályozási Vezető – Tungsram Group

Devecserben született, jelenleg Dunakeszin él családjával, három gyermek édesapja. 1992-ben végzett vegyészmérnökként a Veszprémi Egyetemen, majd 2000-ben környezettudományokból doktorált ugyanott. 1998-től a GE Lighting-nál dolgozott fejlesztőmérnökként majd termékmenedzserként, 2010-től a termékek törvényi megfelelőségét felügyelő csoport vezetője. Jelenleg ugyanebben a pozícióban a GE Lighting európai üzletágát felvásárló Tungrsam Group munkatársa. Munkája során több európai és európán kívüli szakmai szervezet munkájában aktívan részt vett közreműködő és vezető pozíciókban egyaránt.

Bakos Tibor

Kuratóriumi tag

Okl. villamosipari üzemmérnök / műszaki tanár
Prolan Irányítástechnikai Zrt.

1985.-ben végzett a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola műszeripari és irányítástechnikai szakán. 2006.-tól foglalkozik a közvilágítás fényáram-szabályzásának módozataival és a közvilágítási hálózatok felügyeletével. Eleinte német közvilágítási  feszültségszabályozó rendszerek hazai beruházásait irányította, majd intelligens közvilágítás menedzsment rendszerek tervezésében és fejlesztésében vett részt. Jelenleg a Prolan Irányítástechnikai Zrt. közvilágítási projektvezetője és a társaság képviselője a Világítástechnikai Társaságban. VTT tag, MEE küldött.

Dr. Csuti Péter

Kuratóriumi tag

Okl. mérnök-informatikus, tudományos munkatárs
Pannon Egyetem

Okleveles mérnök-informatikus, 2002-ben végzett a Pannon Egyetem Műszaki Informatika karán. 2017-ben PhD fokozatot szerzett informatikai tudományok területen. Jelenleg tudományos munkatárs a Pannon Egyetem Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszékén. Kutatási területei: fotométer érzékelők V(λ) illesztése, LED-ek fotometriája és színmérése, LED-es alkalmazások tervezése, spektrofotométerek sáváteresztési hibája, modern fényforrások színvisszaadása, színingeregyeztető-függvények. A CIE MNB tagja és titkára, a 2-es divízió hazai elnöke, a MEE-VTT és a MMK tagja. 2008-ban Lukács Gyula Emlékdíjat kapott, 2017-ben a MEE-VTT Nívó díjban részesítette.